Vestel Venus Sultanlar Ligi Playoff Yarı Final ikinci maçında Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup eden Eczacıbaşı VitrA, final etabına yükseldi.
Eczacıbaşı VitrA – Fenerbahçe: 3-0
Salon: Burhan Felek Voleybol Salonu
Hakemler: Erdal Akıncı, Seçkin Yener.
Eczacıbaşı VitrA: Larson, Büşra, Boskovic, Meliha, Beyza, Ognjenovic, Simge (L), Hande.
Fenerbahçe: Natalia, Eda, Çağla, Rahimova, Dicle, Jerkov, Merve (L), Tomkom, Melis, Polen, Damla, Bahar.
Setler: 3-0 (25-23,25-18,30-28)
Süre: 95 dakika (30,29,36)
Çekişmeli rallilere sahne olan birinci seti Meliha İsmailoğlu’nun etkili ataklarıyla Eczacıbaşı VitrA, 25-23 önde bitirirken, ikinci sette Tijana Boskovic’in de oyuna ağırlığını koymasıyla ev sahibi ekip rakibine yine şans tanımadı (25-18). Derbinin son setinde de oyundan düşmeyen turuncu beyazlılar seriyi 2-0’a getirdi ve final etabına yükseldi.
Karşılaşmanın en skorer ismi 18 sayıyla genç yıldız Boskovic olurken, kaptan Jordan Larson ve Büşra Kılıçlı aldıkları 11’er sayıyla takımlarının galibiyetinde önemli rol oynadı.
Maç sonu galibiyeti taraftarlarla birlikte kutlayan ekip, Güldeniz Önal’ın da doğum gününü sahada kutladı.
Eczacıbaşı VitrA’nın finaldeki rakibi Vakıfbank – Galatasaray eşleşmesinin galibi olacak ve final programı önümüzdeki günlerde açıklanacak.
Vodafone Sultanlar Ligi’nin 19. haftasında evinde Aydın Büyükşehir Belediyespor’u konuk eden Eczacıbaşı Dynavit, rakibini 25-14, 25-15 ve 25- skorlarla 3-0 mağlup etti.
Sporcularımız, teknik ekibimiz ve kulüp personelimizle birlikte Kartal'da inşaatı devam eden yeni evimizi ilk kez ziyaret ettik. Yeni salonumuzun inşaatından sorumlu olan mimar ve mühendislerin rehberliğinde tesisin farklı bölümleri sporcularımıza tanıtıldı.