Lisanslı Eczacıbaşı Dynavit ürünleri şimdi Decathlon online mağazasında! Şimdi Satın Al
TR EN

Pass the Time – 3. Bölüm: Lauren Gibbemeyer

07 Nisan 2020

Dünyaca korona virüsle mücadele ettiğimiz şu dönemde, sahalardan uzak kalan profesyonel bir voleybolcu evinde bir günü nasıl geçirir? Yazı dizimize Lauren Gibbemeyer’la devam ediyoruz. 

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV), voleybolsuz geçen dönemi renklendirmek amacıyla başlattığı “Pass the Time” (Zamanı Geçir) kampanyasına ortak olarak bir yazı dizisi başlattık. Serinin her bir bölümünde takımımızdan bir oyuncu, evde kaldığı bu süreçteki günlük rutinlerini, yaptığı egzersizleri ve içinde bulunduğumuz durumla başa çıkma yöntemlerini bizlere aktaracak.

---

“Benim için evde normal bir gün sabah 9.00 civarı uyanmamla başlıyor. Köpeğimi dışarı çıkarmadan önce güne 10 dakikalık bir meditasyonla başlamayı seviyorum. Ardından kahve yapıyorum ve kahvaltı ediyorum. Gelişmelerden haberdar olmak için haberleri takip ediyorum, sonrasında hislerimi dökmek için günlük tutuyorum. Öğleden sonra yoga veya ev antrenmanımı yapıyorum. Öğlen yemeğinden sonra temiz hava almak için köpeğimle kısa bir yürüyüşe çıkıyorum. Evi temizliyorum, erkek arkadaşımla kart oyunu oynuyorum, annemi arıyorum ve Netflix’te Grey’s Anatomy dizisini izliyorum. Ardından akşam yemeğimi yiyip uyuyorum. 

Hepimize evde veya kulüpte uygulamamız için yollanan antrenman programını takip ediyorum. Haftada üç gün halter yapıyoruz, diğer günlerde de evde yoga yapıyorum. Bir yandan omzum için sakatlık önleyici çalışmalar yapmayı sürdürüyorum. Koşu ve sıçrama gibi kardiyo egzersizleri de yapıyorum.

Bu durum hepimiz için büyük bir değişiklik oldu. Dünyanın her yerinde insanlar bu kriz esnasında hayatlarıyla ilgili önemli değişiklikler yapmak zorunda kalıyor. Bense fiziksel olarak güçlü kalmak için sağlıklı besleniyorum ve tüm yemeklerimi kendim pişiriyorum. Aynı zamanda haftada üç gün sıkı bir halter programı uyguluyorum ve kendi ev antrenmanlarımı yapıyorum. 

Takımınızdan ayrı kalmak ve sezonun sizin için bir anda bitivermesi mental açıdan çok daha zor. Yine de beni sakinleştiren meditasyon ve günlük tutma gibi yöntemlerle psikolojimi sağlam tutmaya çalışıyor, hepimizin içinde bulunduğu bu durumu kabulleniyorum.  

Genel olarak kendime daha fazla bakmaya başladım. Maç temposundayken kendime cilt veya saç bakımı uygulamayı unutabiliyordum ama evde geçirdiğim bu süreyle birlikte yeniden bir düzene giriyorum. Yakında bir ev almayı planladığım için ev piyasasıyla ilgili araştırmalar yapıyorum. Her zaman olduğu gibi köpeğimle oynuyorum, stresli zamanlarda beni rahatlatmasını iyi biliyor.

Takipçilerimize söyleyebileceğim şey, lütfen kurallara uyun ve evde kalın. Bu zor durumda pozitif yönleri görmeye çalışın ve minnettar olun.”

Haberi Paylaş

Son Haberler

Evimizden üç puanla ayrılıyoruz

02 Şubat 2025

Vodafone Sultanlar Ligi’nin 19. haftasında evinde Aydın Büyükşehir Belediyespor’u konuk eden Eczacıbaşı Dynavit, rakibini 25-14, 25-15 ve 25- skorlarla 3-0 mağlup etti.

Yeni salonumuzun inşaatını ziyaret ettik

30 Ocak 2025

Sporcularımız, teknik ekibimiz ve kulüp personelimizle birlikte Kartal'da inşaatı devam eden yeni evimizi ilk kez ziyaret ettik. Yeni salonumuzun inşaatından sorumlu olan mimar ve mühendislerin rehberliğinde tesisin farklı bölümleri sporcularımıza tanıtıldı.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Ürünleri Tümünü Gör

Dynavit