TR EN

Eczacibasi VitrA, Sedat Simavi Ödülü’nü aldi

11 Aralık 2015

11 Aralık 2015 Cuma. Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı Sedat Simavi Spor Ödülü’nü, 11 Aralık 2015 Cuma günü, The Marmara Taksim Oteli’nde düzenlenen törende aldı.

Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Ödülleri Seçici Kurulu tarafından, bu yıl “2015 CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi ve FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonu” olması nedeniyle seçildi.

Ödülü; Eczacıbaşı Vitra Kadın Voleybol Takımı Menajeri Nalan Ural, tekink kadro, Takım Kaptanı Neslihan Demir Güler ve oyuncular birlikte aldı. Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı’na ödülü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Üyesi Orhan Ayhan verdi. Menajer Nalan Ural “Kulübümüz’ün kuruluşunun 50. Yılında bu ödülü almak gurur verici. Ödülümüzü, fırsat verildiği zaman Türk kadının neler başardığını göstermek adına, Türk kadınına ithaf ediyoruz” dedi.

İkinci kez bu ödülü kazanan Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı, 1980’de Avrupa İkincisi olması nedeniyle Sedat Simavi Ödülü’ne layık görülmüştü.

Sedat Simavi Ödülleri

TGC kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 39 yıldan bu yana sürdürülen ödüller; gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor.

1977'de kurulan Sedat Simavi Ödülleri'nin amacı, ödül dallarında en büyük bilimsel çalışmayı yapmış, en güzel eseri vermiş ve en büyük aşamayı sağlamış başarılı kişilere Sedat Simavi adına ödül vererek bu dallarda yaratıcı çalışmaları teşvik etmek; böylece sanat, kültür, bilim ve spor hayatına katkıda bulunmaktır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunda öncü olan ve 11 Aralık 1953’te yaşamını yitiren Sedat Simavi'nin ölüm yıldönümü olan 11 Aralık'tan önce ödül kazananların isimleri, basın, radyo ve televizyon yolu ile açıklanıyor. Ödül kazananlara parasal ödüllerle birlikte Sedat Simavi'nin küçük bir heykeli ve Ödül Belgesi veriliyor.

 

 

 

Haberi Paylaş

Son Haberler

Dana Rettke Eczacıbaşı Dynavit’te

16 Mayıs 2024

Eczacıbaşı Dynavit, 2024-2025 Sezonu kadrosuna Amerika Milli Takımı orta oyuncusu Dana Rettke’yi kattı.

Yıldız Kızlar Kızlar Türkiye Şampiyonası başlıyor

14 Mayıs 2024

Eczacıbaşı Yıldız Kız Takımımız, 15-17 Mayıs tarihinde Kocaeli'nde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda sahne alıyor.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Ürünleri Tümünü Gör

Dynavit