"Bizi çok mutlu eden bir ödül. Çünkü bu ödülün, spor alanında kazandığımız kupalarla ya da uluslararası başarılarımızla doğrudan bir ilgisi yok. Eczacıbaşı Spor Kulübü, erkek basketbolu ile çıktığı yola, kadın voleybolunu seçerek devam etti. Tüm kaynak ve yatırımlarını bu alana yönelterek, sporun kadınlar için daha ulaşılabilir olmasını sağladı. Kadın ve kız çocuklarının voleybola katılımını artırdı. IOC ödülüyle de bu çabalarımız taçlandırılmış oldu."
Faruk Eczacıbaşı
1966 yılından bu yana sadece kulüp başarılarına değil, oyuncu yetiştirmeye de odaklanan ve yüzlerce genç kızı voleybola kazandıran Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün, kendi voleybol programları ile yetiştirdiği lisanslı voleybol oyuncularının sayısı 2017 itibariyle 11.000’i buldu.
Kulübümüz, profesyonel kadın sporcular yetiştirmenin yanı sıra yeni nesilleri doğru yönlendirecek, voleybol antrenörleri yetiştirmeye de önem vermektedir.
Sadece genç kızları voleybola kazandırmakla yetinmeyen Eczacıbaşı Spor Kulübü, kadınların spor alanında yönetimsel varlığını da artırmayı hedefliyor. Günümüzde kulüpteki 19 yönetim pozisyonunun 9’unda kadınlar yer alırken (%47), kadın antrenör ve kampüs koordinatörlerinin sayısı ise 25 (%45).
Türk sporuna 50 yıldır çok sayıda sporcu ve spor adamı kazandırarak önemli hizmetlerde bulunan Eczacıbaşı Spor Kulübü, çalışmalarını alt yapılarda yaygınlaştırmak, binlerce çocuğa spor kültürü kazandırmak ve geleceğin yıldızlarını keşfetmek üzere Geleceğe Smaç projesini başlattı.
2016 yılında ES Voleybol ile işbirliği yaparak Geleceğe Smaç projesini hayata geçiren Eczacıbaşı Spor Kulübü, proje kapsamında 6-13 yaş arası binlerce kız çocuğunu sporla buluşturdu.
Kadınların gücüne inanıyor,
onları yürekten destekliyoruz
Her yıl verilen bu değerli ödül hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için Uluslararası Olimpiyat Komitesi Kadın ve Spor Ödülleri sitesine göz atabilirsiniz.
olympic.org