TR EN

Çeyrek finalde ilk maçın galibi Eczacıbaşı Dynavit

14 Mart 2023


2023 CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında Eczacıbaşı Dynavit, Polonya temsilcisi Developres Rzeszow’u deplasmanda 25-19, 22-25, 25-16 ve 28-26‘lık set skorlarıyla 3-1 mağlup etti. Turuncu beyazlılar, aldıkları galibiyetle çeyrek finalde avantajı kaptı.

Karşılıklı sayılarla başlayan karşılaşmanın ilk setinde Eczacıbaşı Dynavit, set ortasına doğru köşe oyuncularından aldığı etkili hücum performansıyla seti 25-19 kazandı. Turuncu beyazlılar, set boyunca köşe oyuncularından 17 atak sayısı elde etti.

İkinci sette konuk ekip öne geçerek 25-22 kazandı.

İlk setteki etkili oyununu üçüncü sette de ortaya koyan turuncu beyazlılar, yaptığı blok sayılarıyla rakibin hücum organizasyonunu durdurarak seti 25-16 kazandı. Sette akıl dolu pas dağılımıyla tecrübeli pasör Maja Ognjenovic ön plana çıkarken, Eczacıbaşı Dynavit’li oyuncular 7 blok sayısı elde etti.

Çekişmeli rallilere sahne olan son sette, turuncu beyazlılar istikrarlı oyununu sürdürerek seti 28-26, maçı 3-1 kazandı. Aldığı 28 sayıyla takım kaptanı Tijana Boskovic maçın en skorer oyuncusu oldu. Aldığı 15 sayıyla Irina Voronkova ve 12 sayıyla Sinead Jack-Kısal galibiyette önemli rol oynadı. Eczacıbaşı Dynavit’li oyuncular toplamda 13 blok sayısı elde etti.

Karşılaşma sonrası görüşlerini aktaran milli smaçör Hande Baladın, “Hem Ligde hem de Avrupa’da çok yoğun bir maç temposundan geçiyoruz. Bugün deplasmanda aldığımız bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi yarı final etabı için büyük bir avantaj elde ettik. Maç boyunca inişli çıkışlı anlarımız olsa da takım olarak ağırlığımızı ortaya koyarak galip gelmeyi bildik. Takım arkadaşlarımı bugünkü galibiyetten ötürü kutluyorum. Şimdi bir an önce eve dönüp Galatasaray’la oynayacağımız derbiye güçlü bir şekilde hazırlanacağız” dedi.

Öte yandan Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, "Maç boyunca hem set içinde hem de set başlarında oldukça iniş çıkışlarımız oldu. Özellikle, ikinci sette ortaya koyduğumuz performans çok etkili olmasa da böyle zorlu bir atmosferde, tecrübeli bir takıma karşı çok iyi bir galibiyet alarak önemli bir avantaj yakaladığımızı düşünüyorum. Yarı finalin ve ardından final oynamanın hayalini kuruyoruz. Burada çeyrek final biletinin büyük bölümünü aldığımızı düşünüyoruz. Uzun yıllar sonra, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde olup, başarılı bir süreç geçirmek istiyoruz. Bunun için kazanmamız gereken önümüzde bir önemli maçımız daha var" dedi.

Developres Rzeszow – Eczacıbaşı Dynavit: 1-3

Salon: RCWS Podpromie Rzeszow

Hakemler: Bernard Valentar (SLO), Andrea Puecher (ITA).

Developres Rzeszow: Wenerska, Kalandadze, Centka, Rapacz, Blagojevidz, Obiadz, Szczygdzowska (L), Orvosova, Jurczyk, Bidzczycka.

Eczacıbaşı Dynavit: Ognjenovic, Voronkova, Yasemin, Boskovic, Hande, Jack-Kısal, Simge (L), Yaprak, Saliha.

Setler: 1-3 (19-25, 25-22, 25-16, 26-28)

Süre: 101 dakika (24,26,21,30)

Haberi Paylaş

Son Haberler

2023-2024 Sezonunu ikinci sırada tamamladık

21 Nisan 2024

2023-2024 Sezonunu ikinci sırada tamamladık

Takımımız finali bırakmadı!

18 Nisan 2024

Vodafone Sultanlar Ligi play-off final serisinin dördüncü mücadelesinde Fenerbahçe Opet’i mağlup eden Eczacıbaşı Dynavit, maçı 25-21, 25-21, 25-21’lik set skorlarıyla 3-0 kazanarak seride 2-1’den 2-2’ye gelerek şampiyonluk mücadelesini beşinci maça taşıdı.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Ürünleri Tümünü Gör

Dynavit