TR EN

Dünya Şampiyonu takımımız, Lig'de ilk devreyi galibiyetle tamamladı

22 Aralık 2023

Geçtiğimiz günlerde FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonu olan Eczacıbaşı Dynavit, Vodafone Sultanlar Ligi 13. Haftasında ve ilk devrenin son karşılaşmasında kendi sahasında PTT’yi ağırladı. Çekişmeli anlara sahne olan mücadeleden turuncu beyazlılar, 25-17, 25-16 ve 25-12’lik setlerle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Maç öncesinde PTT kaptanı Merve Tanyel, Eczacıbaşı Dynavit takım kaptanı Tijana Boskovic’e FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonluğu anısına plaket hediye etti.

Karşılaşmanın ilk seti iki takımın da bulduğu üst üste sayılarla başlarken, Eczacıbaşı Dynavit Irına Voronkova ve Alexa Gray’in sayılarıyla geriden gelerek farkı 8 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Setten 25-17 önde ayrılan turuncu beyazlılar 1-0 öne geçti.

İkinci sette de üstünlüğünü koruyan Eczacıbaşı Dynavit, Ankara temsilcisi karşısında setten 25-16 galip ayrıldı. Etkili oyununu sürdüren turuncu beyazlılarda aldığı 3 atak, 2 blok ve 1 servis sayısıyla Kanadalı smaçör Alexa Gray sette ön plana çıktı.

Mücadelenin son setinde Eczacıbaşı Dynavit, farkı 13 sayıya çıkararak seti 2512 kazandı. Eczacıbaşı Dynavit’in baştan sona hakim olduğu seti 3-0 kazanan turuncu beyazlılar, bu skorla beraber sezonun ilk devresini galibiyetle kapattı. Turuncu beyazlılarda aldıkları 11 sayıyla Sinead Jack-Kısal ve Alexa Gray galibiyette önemli pay sahibi olurken, Irina Voronkova kaydettiği 10 sayıyla ön plana çıkan bir diğer isim oldu. Eczacıbaşı Dynavit’li oyuncular, 8 servis ve 8 blok sayısı elde etti. 

Karşılaşma sonrası görüşler:

Ferhat Akbaş:

“Hastalıklar ve yorgunluklara rağmen bugün sahada iyi bir mücadele ortaya koyduk. İlk yarıyı bu güzel galibiyetle kapattığımız için mutluyuz. Şimdi, bir ara vereceğiz. Sporcularımız mental ve fiziksel anlamda dinlenecekler. İkinci yarıya iyi bir şekilde geçmek istiyoruz.”

Yaprak Erkek:

“Dünya Şampiyonluğumuzun ardından evimizde oynadığımız ilk karşılaşmadan da galip gelmek bizim için motive ediciydi. Sezonun ilk devresini galibiyetle kapatmak istiyorduk ve bunu başardığımız için çok mutluyuz. İkinci yarıdan itibaren güçlü bir şekilde her maç dikkatle ilerleyerek kaldığımız yerden kazanmaya devam etmek istiyoruz. Sezon başından bu yana takım olarak çok çalışıyor ve her geçen gün voleybolumuzun üstüne koyuyoruz. Bugünkü galibiyetten ötürü takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum."

Eczacıbaşı Dynavit – PTT : 3-0

Salon: Eczacıbaşı Spor Salonu

Hakemler: Ebru Kaya, Saadettin Kıral.

Eczacıbaşı Dynavit:  Naz, Gray, Beyza, Voronkova, Yaprak, Jack-Kısal, Simge (L), Elif, Aybüke (L), Defne, Czyrnianska, Stevanovic.

PTT: Merve, Mirkovic, Caffery, Savic, Yasemin, Merve, Özlem (L), Hümay, Caric, Özlem, Nehir (L), Elif Su.

Setler: 3-0 (25-17, 25-16, 25-12)

Süre: 85 dakika (27,22,21)

 

 

Haberi Paylaş

Son Haberler

Eczacıbaşı Dynavit, "Yılın Kadın Spor Takımı" seçildi

26 Nisan 2024

Eczacıbaşı Dynavit, İstanbul Okan Üniversitesi'nin düzenlediği, öğrenciler ile çalışanların oylarıyla belirlenen 2023 Spor Ödülleri Töreni'nde "Yılın Kadın Spor Takımı" ödülüne layık görüldü.

Teşekkürler Irina!

25 Nisan 2024

Eczacıbaşı Dynavit, iki sezondur formasını giydiği tecrübeli smaçör Irina Voronkova'ya teşekkür etti.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Ürünleri Tümünü Gör

Dynavit