TR EN

Ekim Ayı Değerlendirmesi: Ferhat Akbaş

06 Kasım 2023

2023-2024 sezonunun ilk ayını geride bırakırtığımız günlerde Başantrenörümüz Ferhat Akbaş ile sezona başlangıcımızı ve saha dışındaki hayatını konuştuk. Yeni kadronun uyumu üzerinde duran Akbaş, “reaksiyon” kelimesini bu sezon başarıyı getirecek temel farktör olduğunun altını çizdi.

 

Sezona nasıl bir giriş yaptığımızı düşünüyorsunuz?

Bu sezon yine derbilerle başlayan bir fikstürümüz vardı. THY ve Fenerbahçe maçları hem güzel galibiyetler aldığımız hem de oyunumuzu geliştirdiğimiz iki büyük maç oldu. Aydın maçında rotasyon açısından farklı denemeler yapmaya çalıştık. Bu yüzden maçın başında tutuk bir oyun sergiledik. Özellikle Boskovic'in dinlenmesi gereken günlerde yerini doldurma adına Voronkova'yı pasör çaprazı pozisyonunda adapte etmeye çalışıyoruz. Voronkova Rusya'da bunu birçok kez oynadı ve başarılı işler çıkardı. Vakıfbank maçı ise Alexa Gray ve Martyna Czsynianska'nin hafif ama maçta oynatamayacağımız şekilde gelişen sakatlıkları sebebiyle oyun planımızı tam olarak sahaya yansıtamadığımız bir maçtı. Maçtaki mücadele seviyemizi yeterli bulmadım.

 

Ancak, Vakıfbank mağlubiyeti bize önemli bir reaksiyon fırsatı veriyor. Takım toplantılarımızda bu konuya odaklandık. Oyun planımızı uygulamak, mücadele gücümüzü arttırmak için daha fazla odaklanmalı ve bu duruma uzun vadeli bir reaksiyon vermeliyiz. Bu sezon 'reaksiyon' bizim için anahtar kelime olacak, kupaları kazanmanın tek yolu sahada sonuna kadar mücadele eden ve zorluklara karşı reaksiyon veren bir takım oyunu geliştirmek. Takımın bireylerden önde olduğunu bilerek hareket ediyoruz. Tüm oyuncularımız bireysel başarılar yerine kupalar kazanmayı hedeflemiş durumda. Tüm kulüp olarak sadece bunun için çalışıyoruz.

Elif ve Naz yerli oyuncu rotasyonumuzun önemli parçaları. Böyle iki yetenekli pasöre sahip olmak takıma neler katıyor?

Naz sezon öncesi takıma yaptığı liderliği maçlar başladıktan sonra saha içinde de gösteriyor. Kalitesi ortada ve bunu sahaya çok iyi yansıtıyor. Takımımızın birleştirici harcı. Fenerbahçe galibiyetinin en önemli mimarıydı. Elif olgunluk yıllarına doğru ilerleyen, çok kapasiteli bir pasör. Son 4 senedir kulübümüzün gelişimi için çok uğraştığı bir sporcu ve çok çalışıyor. Savunma, pas kalitesi ve oyun kurgusu konularını geliştirmek için çok çalışıyoruz. Zor anlarda da bol bol sorumluluk veriyoruz. İki üst düzey pasörümüzün olması bize çok büyük bir güç katıyor.

 

Kaptanlarımız Tijana Boskovic ve Simge Aköz sezonuna çok formda başladılar…

Simge takımımızın mücadele sembolü. Takımı zor anlarda karakteriyle ve oyunuyla yukarı çekiyor. Çok formda ve çok çalışıyor. Tijana her maç yüzde yüzünü sahaya yansıtıyor. İkisi de bu sezon çok pozitif ve kupalar kazanmaya çok odaklanmış durumda. Tüm oyuncalara örnek oluyorlar.

 

Bu sezonun dikkat çeken özelliklerinden biri de önem düzeyi yüksek maçların peş peşe gelmesi. Hazırlıklar nasıl devam ediyor?

Önümüzde odaklanmamız gereken çok yoğun bir takvim var. Şampiyonlar Ligi maçları ve lig maçlarını çok iyi geçirmek isterken aynı zamanda Dünya Kulüpler Şampiyonası hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz. Sezonu bir bütün olarak görüyoruz. Her kulvarda galibiyet ve kupalar için sahaya çıkacağız.

Cumhuriyet’in 100. Yılı Kutlamaları için özel olarak hazırlanan kırmızı formamızı beğendiniz mi?

Cumhuriyet kutlamamızdaki coşku ve Atatürk'ün kızları konseptli formalarımız muhteşemdi. Hem Cumhuriyet'imizi hem de maçtaki güzel oyunu tüm taraftarımızla bir arada kutladık. Atatürk'ün kızları formasına yakışan bir mücadele sergileyen oyuncularımıza çok teşekkür ederiz.

 

Geçtiğimiz yaz çok güzel başka bir heyecanı daha yaşadınız. Baba olmak hayatınızda neleri değiştirdi?

Önümde yepyeni bir hayatın olduğunu görüyorum. Aslında ne kadar eksik olduğumu baba olduktan sonra anladım. Tamamlandığımı hissediyorum. Eskiden tek odak noktam kendi yürüdüğüm yoldu. Artık onun yürüyeceği yolda oğluma eşlik edebilmenin hayalini kuruyorum. Hayatta önemsediğim şeylerin sırasının bu kadar çabuk alt üst olacağını hiç hayal etmemiştim. Eşimle beraber onun yanında olmak dünyanın en güzel şeyi. Bu mutluluğu hiçbir şeyle değişmem.

 

Güne çok erken başlamaya çalışırım. Sabit bir uyku düzenim vardı ama bebekten sonra daha çok onun yaşamına uyum sağlıyorsunuz. Sabah onu görmeden evden çıkmıyorum. Antrenman ve maçlar geç bittiğinde eve aceleyle gittiğim günler oluyor. Özellikle güzel hissettiğim galibiyetlerden sonra. Fenerbahçe maçında ilk kez maçımıza geldi. Artık zorlu maçlarda yeni bir uğurumuz var.

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı Çukurova Belediyesi maçı öncesinde Elif ile taş, kağıt, makas oynadığınızı gördük. Kim kazandı o iddiayı?

Elif'le ve diğer oyuncularla antrenmanlarda iddiaya gireriz. Elif genellikle iddialarda iyidir ve kazanmayı bilir. Motive de oluyor. Geçen sezon birkaç kez benden antrenmanlarda iyi performans gösterdiğinde hediye kazandı. Maçtan önceki daha basit bir iddiaydı, aniden gelişti. Bu seferlik şansım yaver gitti diyebiliriz.

Haberi Paylaş

Son Haberler

Geçmiş olsun Aybüke

30 Nisan 2024

Oyuncumuz Aybüke Çetinay Özel, sezon içerisinde sol el bileğinden tendon rahatsızlığı geçirmiştir. Sezon sonu planlanan ameliyatı başarı ile gerçekleştirilmiştir. Sporcumuzun tedavisine operasyon sonrası fizik tedavi süreci ile devam edilecektir.

Eczacıbaşı Dynavit, "Yılın Kadın Spor Takımı" seçildi

26 Nisan 2024

Eczacıbaşı Dynavit, İstanbul Okan Üniversitesi'nin düzenlediği, öğrenciler ile çalışanların oylarıyla belirlenen 2023 Spor Ödülleri Töreni'nde "Yılın Kadın Spor Takımı" ödülüne layık görüldü.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Ürünleri Tümünü Gör

Dynavit