TR EN

FIVB Milletler Ligi’nde oyuncularımızın performansları ön planda

02 Temmuz 2023

Türkiye, Çin ve Tayland’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIVB Milletler Ligi’nin ilk üç haftası birçok yıldız oyuncunun karşı karşıya geldiği mücadelelerle nefes keserken, çekişmeli maçlara sahne oldu. Dünyanın dört bir yanından voleybol severin ilgiyle takip ettiği organizasyonda Eczacıbaşı Dynavit’li oyuncuların performansları ön plana çıktı.

Kanada Milli Takımı’nın kaptanı oyuncumuz Alexa Gray aldığı 208 atak, 13 blok ve 10 servis sayısıyla toplamda 231 sayı elde etti ve turnuvanın en skorer isimlerinden biri oldu. Sırbistan Milli Takımı’yla mücadele eden oyuncumuz Jovana Stevanovic ise 52 atak, 22 blok ve 6 servis sayısıyla toplamda 80 sayı elde etti. Polonya Takımı’yla mücadele eden genç oyuncumuz Martyna Czyrnianska 47 atak 7 blok ve 7 servis sayısı ile toplamda 61 sayı elde etti. Milli smaçörümüz Hande Baladın 61 atak, 10 blok ve 2 servis sayısıyla toplam 73 sayı elde etti. Milli pasörümüz Elif Şahin 15 atak, 9 blok ve 2 servis sayısıyla toplam 26 sayı elde etti. Kaptanlarından Simge Aköz, Milli Takımı’mızda servis karşılaması ve defansıyla topun yere düşmemesinde önemli rol oynadı.

Takımımızın bir diğer kaptanı ve turnuvaya 3. Haftada katılan Tijana Boskovic, aldığı 109 sayıyla turnuvada fırtına gibi esti. Boskovic, Almanya karşılaşmasında aldığı 34 atak, 4 blok ve 1 servis sayısıyla toplamda 39 sayı elde ederek 2023 Milletler Ligi’nde bir maçta en çok sayı üreten tek oyuncu oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 3. Haftadaki son maçında Hırvatistan’ı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi ve 13-17 Temmuz 2023 tarihlerinde ABD’nin Arlington kentinde yapılacak finallerde mücadele edecek ve çeyrek final maçını 13 Temmuz Perşembe günü, saat 22:00’de İtalya’ya karşı oynayacak. 

Haberi Paylaş

Son Haberler

Geçmiş olsun Aybüke

30 Nisan 2024

Oyuncumuz Aybüke Çetinay Özel, sezon içerisinde sol el bileğinden tendon rahatsızlığı geçirmiştir. Sezon sonu planlanan ameliyatı başarı ile gerçekleştirilmiştir. Sporcumuzun tedavisine operasyon sonrası fizik tedavi süreci ile devam edilecektir.

Eczacıbaşı Dynavit, "Yılın Kadın Spor Takımı" seçildi

26 Nisan 2024

Eczacıbaşı Dynavit, İstanbul Okan Üniversitesi'nin düzenlediği, öğrenciler ile çalışanların oylarıyla belirlenen 2023 Spor Ödülleri Töreni'nde "Yılın Kadın Spor Takımı" ödülüne layık görüldü.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Ürünleri Tümünü Gör

Dynavit