TR EN

Fürst: Eczacıbaşı VitrA'daki kariyerime odaklanacağım

06 Ocak 2015

Christiane Fürst, 342 kez formasını giydiği Alman Milli Takımı'na veda etti.

Fürst, Alman Milli Takım formasını, 342. ve son defa 5 Ekim 2014'te, Dünya Şampiyonası'nda, Azerbaycan'a karşı giydi.

Dünyaca ünlü orta oyuncu Christiane Fürst, 342 maç sonra kişisel sebepler ve Eczacıbaşı VitrA'daki görevine daha iyi konsantre olabilmek için, kendi isteği ile Alman Milli Takımı'ndaki kariyerini sonlandırdı.

Almanya Voleybol Federasyonu sitesindeki haberde "2003'ten bu yana, kelimenin tam anlamıyla Alman Milli Takımı'nın kulesi oldu" denilerek, Fürst'ün yalnız boyuyla değil, bloktaki başarısı ve kuvveti ile de bir kule olduğu belirtildi. Milli Takımı'yla, 2011 ve 2013'te Avrupa ikinciliği, 2004'te Atina Olimpiyatı'nda dokuzunculuk elde eden Fürst, birçok turnuvada "en iyi blokör" seçildi.

Almanya Voleybol Federasyonu Başkanı Thomas Krohne, Christiane Fürst'ün Alman Milli Takımı'nın başarısındaki katkısını şu kelimelerle özetledi: "Uzun yıllar Milli Takım'a kazandırdığı başarılar ve katkısı için Christiane Fürst'e çok teşekkür ederiz. Milli Takım'a kazandırdığı başarılarda, dünyanın en iyi blokörü olarak çok önemli pay sahibidir. Fürst'ün Milli Takımı bırakmasıyla birlikte, yeni jenerasyon değişimine gideceğiz. Bu jenerasyon değişimi Alman Milli Takımı için de önemli bir kilometre taşı olacak."

Christiane Fürst kimdir?
1985 Dresden Almanya doğumlu orta oyuncu, 2003’ten bu yana Alman Milli Takımı’nın önemli isimlerinden biriydi.

Kariyeri boyunca birçok kez “en iyi blok yapan oyuncu” seçilen Christiane Fürst, Alman Milli Takımı’yla Avrupa Şampiyonası’nda 2011 ve 2013’te gümüş, 2003’te bronz, 2009 Grand Prix’te bronz madalya, 2004 Atina Olimpiyatlarında dokuzunculuk kazandı.

Fürst, kadrosunda yer aldığı kulüp takımları Dresdner, Scavolini Pesaro, Foppapedretti Bergamo, Fenerbahçe ve Vakıfbank ile iki kez Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, iki kez Dünya Kulüpler Şampiyonluğu’nun yanı sıra, İtalya ve Türkiye liglerinde şampiyonluklar yaşadı. Christiane Fürst, 2014-2015 sezonunda Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı'nın kadrosuna katıldı.

Haberi Paylaş

Son Haberler

Hoş geldin Kathryn Plummer!

10 Mayıs 2024

Eczacıbaşı Dynavit, 2024-2025 Sezonu kadrosuna son İtalya Ligi ve CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu Amerikalı smaçör Kathryn Plummer’ı kattı.

'BALADIN' belgeseli yayında

10 Mayıs 2024

Altyapımızdan yetiştirdiğimiz ve 2015 - 2016 Sezonunda A takıma yükselen milli sporcumuz Hande Baladın'ın, kariyerini merkeze alan “Baladın” belgeselini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Ürünleri Tümünü Gör

Dynavit