TR EN

Eczacıbaşı Geleceğe Smaç, İlber Ortaylı'yla bir araya geldi

14 Kasım 2023
Kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiği projelerle Türk sporuna öncü olan kulübümüz, sporda fırsat eşitliği ilkesi ile 2015 yılında ES Voleybol iş birliği ile başlattığımız Geleceğe Smaç projemizin 8. yılında Cumhuriyet coşkusu Antalya’da yaşandı.
Projemiz kapsamında 15.’si düzenlenen Gelişim Takımları Turnuvası’nın “Yıldız-Küçük Takımlar” ayağının ikinci günü geride kaldı. Cumhuriyetimizin 100. yılında düzenlenen turnuvada gerçekleştirilen “Cumhuriyet Sohbetleri”nde tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı geleceğimizin voleybolcularıyla buluştu.
Yüzlerce genç voleybolcumuz Cumhuriyeti İlber Ortaylı’dan dinledi
Cumhuriyetimizin 100. yaşında pek çok kampüsümüzden gelen 350 genç voleybolcu, İlber Ortaylı’dan Cumhuriyeti dinledi. Kendilerini geliştirme ve gösterme fırsatı sunan organizasyonun ikinci gününde voleybolcularla bir araya gelen İlber Ortaylı, Cumhuriyetimizin ilklerinden spora, milli mücadele döneminden sağlığa pek çok konuda konuşarak genç sporculara spor yapmanın önemini vurguladı.
Sözlerine Cumhuriyetin öneminden bahsederek devam eden İlber Ortaylı, dünyada pek çok coğrafyanın bu yolu denediğini ama Türk halkının benzersiz mücadelesiyle Cumhuriyetimizin varlığını devam ettirdiğini söyledi.
Sporun yanında mutlaka sanatla da ilgilenilmeli
Genç sporcuların yüksek katılımı ve ilgisiyle gerçekleşen “Cumhuriyet Sohbetleri”nde İlber Ortaylı, Türk kadınının hak mücadelesinden de bahsetti. İlber Ortaylı, kadınların hayatın her alanında aktif rol alması gerektiğini vurgularken, eğitim hayatları hakkında da tavsiyelerde bulundu. Cumhuriyetin önünün çok açık olduğunu ve gelecekte sporda büyük başarılar beklediğini söyleyen İlber Ortaylı, sporun asla tek başına yeterli olmadığını, sporun yanında mutlaka sanatla da ilgilenmenin gerektiğini de sözlerine ekledi.
İlber Ortaylı, Cumhuriyet Sohbetleri’nin sonunda voleybolcularla “Cumhuriyet” pozu verdi.
15.’si gerçekleşen Eczacıbaşı Geleceğe Smaç Gelişim Takımlarımızın Turnuvası’nın ikinci ayağı 19 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecek. 17 Kasım’da Türk araştırmacı yazar Selim Erdoğan “Cumhuriyet Sohbetleri”nde konuşacak.
Organizasyonumuzun son gününde ise genç voleybolcular Cumhuriyetin 100. yılına özel bir dans gösterisi gerçekleştirecek. “Cumhuriyet” dansı sayesinde genç sporcular Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sunacak.
Haberi Paylaş

Son Haberler

Selcan Çağlar özel röportajı

08 Aralık 2023

1. Voleybola nasıl adım attınız? Bizim zamanımızda, kulüplerde voleybol imkânı sağlayan altyapı ya da spor okulları yoktu. Okuduğum Alman Lisesi’nin spor salonunda okul arkadaşlarımla voleybol oynuyorduk ve liselerarası maçlara katılıyorduk. Alman Lisesi’ndeki hocalarım spor konusunda bizi desteklerdi ve üst sınıftaki öğrencilerden voleybol meraklısı kişiler gelip bize antrenörlük yapardı. Sahamız oldukça küçüktü.

Plovdiv'e set vermeden devam ediyoruz

05 Aralık 2023

2024 CEV Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda mücadele eden Eczacıbaşı Dynavit, Bulgar temsilci Maritza Plovdiv’i kendi evinde 25-19, 25-20 ve 25-19‘luk set skorlarıyla 3-0 mağlup etti.

Dynavit